nieuws

Bestelauto niet automatisch in de bijtelling

Geen categorie

De Hoge Raad heeft bepaald dat bestelauto’s met een bijrijdersstoel niet zomaar onder de bijtellingsregeling mogen vallen. Als blijkt dat de auto uitsluitend wordt gebruikt voor goederenvervoer, dan mag deze ook twee stoelen hebben.

Bestelauto niet automatisch in de bijtelling

Dit meldt dagblad De Telegraaf. Voorheen was het zo dat alle bestelauto’s met twee zitplaatsen automatisch in de bijtelling van 25 procent vielen.

Alleen ondernemers die de passagiersstoel uit de wagen sloopten, kwamen in aanmerking voor geen bijtelling. De Hoge Raad heeft nu bepaald dat de fiscus verder moet kijken dan alleen maar een bijrijdersstoel. Ook de inrichting van de bestelauto is bepalend of de auto wel of niet in de bijtellingscategorie valt.

De zaak die bij de Hoge Raad diende betrof de bestelauto van een bloemist. Deze was voorzien van vaste vakken voor het vervoer van bloemen en planten. De auto is daarmee dusdanig specifiek ingericht, dat wel duidelijk is dat de auto niet voor privégebruik geschikt is en dus niet in de bijtellingsregeling valt.

Wel ging het in de betreffende uitspraak om een grote bestelauto, die niet in een parkeergarage past. Of de uitspraak voor kleinere bestelauto’s geldt, is niet duidelijk.

Bron: De Telegraaf / Zibb.nl

Reageer op dit artikel