nieuws

Acht machines voor Loonbedrijf van Etten

Geen categorie

Recent is de laatste machine in een rij van acht machines afgeleverd aan Loonbedrijf van Etten BV uit Berkel en Rodenrijs.

Acht machines voor Loonbedrijf van Etten

In een zeer kort tijdsbestek heeft Loonbedrijf van Etten divers nieuw materieel bij Barend Kemp afgenomen waaronder een BENS 50 rupsdumper met een laadvermogen van 650 kilogram en een eigen gewicht van 550 kilo, een BENS 100 R rupsdumper met een laadvermogen van 1.000 kilogram en een eigen gewicht van 835 kilo en drie BENS 250 R rupsdumpers met een laadvermogen van 2.500 kilogram en een eigen gewicht van 2.250 kilo.

(Lees verder onder de foto)

Tijdens de succesvolle BKD2009, de open dag van Barend Kemp BV, stond ook de tweede IHI IC100 rupsdumper voor Van Etten te glimmen in de zon. Deze 13,2 ton wegende rupsdumper met een laadvermogen van circa 12 ton kenmerkt zich verder door zijn enorme motorvermogen en optimale bedieningsgemak. Deze dumpers zijn uitgevoerd met een verhoogde bak in combinatie met een hydraulische klep.

(Lees verder onder de foto)

Een verdere aanvulling in het machinepark van van Etten kwam in de vorm van een nieuwe IHI 55 N-3 midigraafmachine. Deze 5,5 ton wegende rupsgraafmachine is onder andere voorzien van slangbreukbeveiliging, een sorteerfunctie, extra werkverlichting, drie bakken en airconditioning. De derde generatie van dit type voldoet aan alle eisen die een moderne machinist aan een graafmachine in deze gewichtsklasse kan stellen. Met een motor volgens de TIER III specificaties, een vermogen van 57 pk en een opbreekkracht van 37 kN is ook deze machine een prima aanvulling voor van Etten.

Nadere informatie: Barend Kemp BV.

Reageer op dit artikel