nieuws

Vrachtwagen met sliblading rijdt woonhuis binnen

Geen categorie

Vanochtend heeft aan de Oost Kinderdijk in Alblasserdam een ongeval plaatsgevonden waarbij een vrachtwagen een gevel van een woning heeft geramd.

Vrachtwagen met sliblading rijdt woonhuis binnen

De 36-jarige bestuurder uit Nieuw-Lekkerland raakte hierbij licht gewond. De 75-jarige bewoonster van de woning, die op het moment van het ongeval nog lag te slapen, kwam met de schrik vrij. De woning raakte grotendeels verwoest.

(Lees verder onder de foto)

De vrachtwagen reed rond 06.00 uur in de richting van de Dam toen de aanhanger van de vrachtwagen begon te schuiven en kantelde. De vrachtwagen was geladen met modder, waardoor het gehele wegdek en omliggende woningen met een dikke laag slib werden bedekt. De klap tegen de woning was zo hard dat de gevel grotendeels sneuvelde en ook de rest van de woning grote schade opliep.

De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Nadat de chauffeur uit zijn cabine was bevrijd en ter plaatse aan zijn verwondingen was behandeld, is hij voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De 75-jarige bewoonster is opgevangen door buurtbewoners en heeft slachtofferhulp aangeboden gekregen.

De opruimwerkzaamheden aan de Oost Kinderdijk duren naar verwachting nog tot halverwege de middag voort. Een aannemer is ingezet om het huis te stutten. Het wegdek dat onder het slib zit wordt schoon gespoten en twee kranen zijn ingezet om de vrachtwagen weg te takelen. De dijk is in beide richtingen afgesloten.

Reageer op dit artikel