nieuws

Volvo showt hybride bos-bouwmachine El-forest F 14

Geen categorie

Samen met Volvo Technology Transfer ontwikkelde El-forest AB de eerste hybride bosbouwmachine. Deze zal te zien tijdens de Elmia Wood beurs in Jönköping Zweden van 3 tot 6 juni aanstaande. De machine is verkocht aan het bosbouwbedrijf Sveaskog. De hybride technologie in de EL-forest F 14 machine zorgt voor een besparing op de brandstof van […]

Volvo showt hybride bos-bouwmachine El-forest F 14

Samen met Volvo Technology Transfer ontwikkelde El-forest AB de eerste hybride bosbouwmachine. Deze zal te zien tijdens de Elmia Wood beurs in Jönköping Zweden van 3 tot 6 juni aanstaande. De machine is verkocht aan het bosbouwbedrijf Sveaskog.

De hybride technologie in de EL-forest F 14 machine zorgt voor een besparing op de brandstof van 20 tot 50 procent. Hierdoor daalt eveneens de CO2 uitstoot aanzienlijk. De El-forest F 14 heeft een kleine diesel die door middel van een generator en batterijen energie levert voor ieder van de zes elektromotoren in de zes wielen.

De machine is lichter dan de zijn conventionele broer, maar kan dezelfde lading aan. Er is minder schade aan het bos doordat de wielen bij aangepaste snelheid hetzelfde spoor volgen. De F 14 wordt aangedreven door een Deutz, 59,8 kW bij 1600 toeren diesel, en heeft een maximaal koppel van 350 Nm bij eveneens 1600 toeren. De tractie op de wielen is 55 kN per wiel.

Volvo Construction Equipment toont de F 14 samen met andere bosbouwproducten van de Volvo Group.

Reageer op dit artikel