nieuws

Trimble Introduceert het PCS 400 Paving Control System

Geen categorie

Trimble heeft het nieuwe PCS 400 Paving Control System geïntroduceerd. Het betreft een automatisch balkbesturingssysteem, waarmee de nauwkeurigheid en productiviteit van asfalteerwerk wordt verhoogd en het gebruik van duur asfaltmateriaal wordt gereduceerd.

Trimble Introduceert het PCS 400 Paving Control System

Met het Trimble PCS 400 systeem wordt een uitstekende berijdbaarheid van het wegdek bereikt en worden projecten op tijd en binnen het budget voltooid. Het systeem is geschikt voor grote asfalteerprojecten zoals snelwegen, provinciale wegen, vliegvelden en bijvoorbeeld parkeerterreinen.

Het Trimble PCS 400 Paving Control System werkt met maximaal drie sonic tracers die aan een middelingsbalk zijn bevestigd. Elke sonic tracer heeft vijf sensoren in plaats van één, waardoor het systeem het effect van kleine oneffenheden zoals stenen, roosters, schoppen en voeten van medewerkers kan minimaliseren.

Grotere onregelmatigheden, zoals golven in het wegdek, kunnen worden geëgaliseerd zonder zware sleepski’s, met behulp van de middelingsbalktechniek van Trimble. Met dit systeem kunnen aannemers hellingen van 0,5% nauwkeurig asfalteren en de afwerklaag met een nauwkeurigheid tot 3 millimeter aanbrengen. Dit alles binnen de gespecificeerde vlakheid en minimale dikte, waardoor het gebruik van duur asfalt wordt beperkt.

De PCS 400 is gebruiksvriendelijk. Er is maar weinig training nodig en operators kunnen efficiënt werken dankzij de grote en solide display. Via de Trimble CB440 Control Box display met overzichtelijke interface voor het controleren en aanpassen van instellingen wordt het asfalteren met twee drukken op een toets gestart. Op het gesplitste scherm kan één operator beide zijden van de zool controleren, zodat de tweede operator vrij is voor andere taken. Doordat het personeel efficiënter wordt ingezet, kan de asfalteermachine sneller werken, terwijl de vereiste kwaliteit gehandhaafd wordt.

Het Trimble PCS 400 Paving Control System kan op diverse nieuwe of gebruikte asfalteermachines worden geïnstalleerd, ongeacht het merk. Het systeem is flexibel te configureren met een combinatie van sonic tracers, hellingsensoren, middelingsbalk en contactsensoren. De componenten van het Trimble systeem zijn zeer solide en duurzaam uitgevoerd. Alle componenten zijn volgens IP67 norm beschermd tegen stof en water.

Trimble PCS 400 is per direct verkrijgbaar via de distributiekanalen van de divisie grote bouwprojecten en wegenbouw van Trimble.

Nadere informatie: www.trimble.com en www.mcs-laser.nl.

Reageer op dit artikel