nieuws

Schäffer vernieuwt het complete programma

Geen categorie

Op een paar machines na heeft de Duitse knikladerfabrikant Schäffer zijn hele lijn nieuw vormgegeven. Bij de Nederlandse importeur Cees Berkhof zijn de eerste machines al geruime tijd geleden afgeleverd. Ideaal voor de straatmaker zijn de Schäffer modellen 2336 en 2345. Netto hefkracht 1000 tot 1100 kilo, gemeten op 1 meter. De Schäffer 2345 is standaard uitgevoerd als snelloper.

Schäffer vernieuwt het complete programma

Zoals iedere fabrikant is ook het Duitse Schäffer doorlopend bezig met het verbeteren van haar machines. Dat is goed te zien bij de eerste modellen van de vernieuwde lijn die de importeur Cees Berkhof in Renswoude op het terrein heeft staan. Mooie ronde vormen geven de machine een compactere en krachtige uitstraling.

De uitstraling is niet alleen krachtig, ook het motorvermogen is dienovereenkomstig verhoogd. Schäffer gebruikt net als de meeste concurrenten de Kubota diesels, een krachtbron die zich vooral bij het kleine en compacte grondverzetmateriaal heeft bewezen. Bij de doelgroep straatmakers is de kracht van een machine immers van groot belang. Kan hij een pakket stenen voldoende snel wegzetten?

Cees Berkhof: ‘Nou wat dat betreft, hoef je aan de Schäffer kniklader niet te twijfelen. De eerste modellen van de nieuwe serie, de Schäffer 2336 en 2345 zetten met gemak 1000 tot 1100 kilo stenen weg. Dat is dan gemeten op 1 meter. Wij geven altijd deze waarde aan en niet de waarde dichter en lager tegen de machine. Die waarde is dan weliswaar hoger, maar kun je er ook mee werken?’

De nieuwe 2336 en 2345 worden door Berkhof verder standaard geleverd met een Rops Fops beugel. Ze worden aangedreven door een viercilinder Kubota diesel, die bij de 2336 kniklader 26 kW (36 pk) en in de Turbo versie bij de 2345 kniklader 33 kW (45 pk) brengt. De af fabriek banden worden door Berkhof altijd in eigen werkplaats vervangen, in dit geval komen er banden voor het straatmakerswerk op.

Nadere informatie: www.ceesberkhof.nl.

Reageer op dit artikel