nieuws

Scania V8 aan het werk voor Johan vd Zand

Geen categorie

Het internationale bergingsbedrijf Johan v.d. Zand uit Buren bestaat 30 jaar. En wel in hetzelfde jaar als de befaamde Scania V8 motor 40 jaar wordt. Tel daar de voorliefde voor de Scania achtcilinder van directeur-eigenaar Johan v.d. Zand bij op en het kan haast geen toeval zijn dat onlangs een nieuwe Scania R500 6x2LA in gebruik is genomen.

Scania V8 aan het werk voor Johan vd Zand
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Scania 3-asser is uitgevoerd in de kenmerkende geel-blauwe kleuren, compleet met jubileum logo op de zijkant en mooie details en is afgeleverd door de Scania vestiging in Zwijndrecht. Johan v.d. Zand startte het bedrijf in 1979 als garagebedrijf waar oude schadeauto’s werden opgekocht en opgeknapt. Al snel werd het pand uitgebreid, werd de eerste vrachtauto aangeschaft en werd een spuiterij toegevoegd.

Toch ging de voorkeur van Johan v.d. Zand steeds meer uit naar vrachtwagens. Na de overname van een Amsterdams bergingsbedrijf in 1990 kwam de internationale groei in een stroomversnelling en in 1995 bestond het wagenpark uit vijftien trucks. Na diverse bedrijfsverhuizingen, altijd binnen de gemeente Buren, is Johan v.d. Zand sinds 2003 gevestigd op de huidige locatie nabij de A15 en A2.

Met Europa als werkgebied is Johan v.d. Zand een specialist in het bergen van personenauto’s, vrachtwagens en touringcars. Daarnaast is er een aparte divisie die zich bezig houdt met de repatriëring van personenauto’s voor o.a. verzekeringsmaatschappijen en is er een grote beveiligde opslagfaciliteit voor speciale voertuigen.

Scania is producent van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 2.000 medewerkers verdeeld over de fabriek in Zwolle en 50 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld. De onderneming telt wereldwijd bijna 35.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. De omzet over 2008 bedroeg bijna 89 miljard Zweedse kronen (ruim 8 miljard Euro).

Op de foto: Johan van de Zand (links) ontvangt de sleutels van de nieuwe Scania R 500 bergingsauto van Hans Mulder, account manager bij Scania.

Reageer op dit artikel