nieuws

RST breidt heftruckvloot verder uit met Hyster

Geen categorie

Barloworld Intern transport heeft onlangs twee unieke empty container handlers geleverd bij Rotterdam Short Sea Terminal. De containerhandler-vloot geleverd door Barloworld komt hiermee op vijf reachstackers en vijf empty container handlers.

RST breidt heftruckvloot verder uit met Hyster

Met een jaarlijkse overslagcapaciteit van meer dan 700.000 units, een oppervlakte van 46 hectares, 1800 meter kadelengte, 13 ligplaatsen en 13 ship-to-shore cranes is RST één van de grootste overslagbedrijven van Short Sea containers. Gevestigd op een strategische locatie in de Rotterdamse haven, is de RST terminal prima aan te varen via de open zeeverbinding: de Nieuwe Waterweg.

Unieke spreader
De twee nieuw geleverde empty container handlers van het type H22.00XM zijn speciaal geschikt om lege containers zeven hoog op te stapelen. Door de unieke spreader zijn de machines zelfs in staat om 45 voet containers te verplaatsen. Verder bevatten de machines automatische smeersystemen, luchtgeveerde stoelen, engine shutdown systeem (de motor slaat af na bepaalde tijd als motor stationair draait), airconditioning en data transfer via een draadloze verbinding. Dit laatste zorgt ervoor dat op afstand de prestaties van de machines gemeten kunnen worden zoals het aantal draaiuren, het aantal uren dat de machine stationair draait, het aantal verplaatste containers en het brandstofverbruik.

Nadere informatie: Barloworld Intern transport.

Reageer op dit artikel