nieuws

Ridderkerk primeur met luchtzuiverende asfaltverharding

Geen categorie

Op woensdag 13 mei 2009 heeft KWS Infra voor de gemeente Ridderkerk een luchtzuiverende asfaltverharding aangebracht op de Burgemeester de Zeeuwstraat.

Ridderkerk primeur met luchtzuiverende asfaltverharding
Pilot KonwéClear

De burgemeester de Zeeuwstraat in Ridderkerk is het toneel in de strijd tegen zowel luchtverontreiniging als geluidsoverlast. Het eerste deel van deze straat is voorzien van KonwéClear, een open asfaltverharding gevuld met een luchtzuiverende cementslurry met titaandioxide. Titaandioxide maakt niet alleen de afbraak van stikstofdioxide mogelijk, maar ook die van de meeste andere (organische) uitlaatgassen.

De rest van de straat is afgewerkt met KonwéStil, een geluidreducerend asfalttype. Als uitbreiding van de pilot zal ongeveer de helft van deze deklaag worden voorzien van een ander type coating, ook gericht op luchtzuivering. De burgemeester de Zeeuwstraat heeft daarmee de primeur op het gebied van luchtzuiverend asfalt op de Nederlandse openbare weg.

Met deze pilots willen de gemeente Ridderkerk en KWS Infra een bijdrage leveren aan een betere luchtkwaliteit en een gezondere leefomgeving. In samenwerking met onder andere de leverancier van het titaandioxide zal onderzoek worden uitgevoerd naar de effectiviteit van de wegverharding.

Bron: KWS Infra

Reageer op dit artikel