nieuws

Race Trucks rijden vanavond door Assen

Geen categorie

Vandaag 8 mei, tussen 19.00 en 20.00 uur, maken een aantal 1.000 Pk Race Trucks uit het FIA European Truck Racing Championship hun opwachting in het stadscentrum van Assen.

Race Trucks rijden vanavond door Assen

De Europees Kampioen David Vrescky, maar ook de Nederlanders Cees Zandbergen en Erwin Klein Nagelvoort, mogen bij hoge uitzondering met hun racemonsters door de straten van Assen naar het Koopmansplein rijden. Het publiek kan hier de trucks van dichtbij bekijken. Ook delen de coureurs ter plekke handtekeningen uit en staat er een kaartverkooppunt voor de race op zondag 10 mei.

De route voert vanaf het TT Circuit, via Witten, Europaweg Zuid, Balkenweg, de Vaart Zuidzijde, Witterstraat, Collardslaan, Weierspoort naar het Koopmansplein in het centrum van Assen.

Voor het eerst in drie jaar is er met de ADAC Dutch Truck Grand Prix weer een Nederlandse ronde in het FIA European Truck Racing Championship, het Europees kampioenschap voor Race Trucks. Na een periode van afwezigheid van het in Duitsland en België zeer populaire Europees Kampioenschap, hebben liefhebbers van ‘het zwaardere werk’ weer een heuse ‘Truck Grand Prix’ in Nederland.

De races in het FIA European Truck Racing Championship zijn een van start tot finish durende golf van driftende, soms bumper aan bumperklevende 12-liter diesel Race Trucks die met vermogens tot wel 1000 (!) pk voor hun eigen veiligheid begrensd zijn op 160 kilometer per uur.

Reageer op dit artikel