nieuws

Opleggerfabrikant Broshuis schrapt banen

Geen categorie

De directie van Broshuis BV aan de Industrieweg in Kampen schrapt dertig van de 165 vaste banen. In maart van dit jaar werden al tachtig uitzendkrachten naar huis gestuurd. De producent van opleggers voor speciaal transport ziet zich als gevolg van de economische omstandigheden genoodzaakt tot de personeelsinkrimping. De orderportefeuille loopt terug.

Opleggerfabrikant Broshuis schrapt banen

Directeur Pieter-Bas Broshuis: “Net als bij veel andere transportgebonden bedrijven is de economische crisis ook bij ons bedrijf goed voelbaar. We maken opleggers voor groot transport. Transportbedrijven, zeker diegenen die te maken hebben met containervervoer, hebben minder werk, en als gevolg daarvan wij dus ook.”

Het bedrijf Broshuis, opgericht in 1885, is de oudste fabrikant van opleggers voor speciaal transport en nog steeds net als bij de oprichting een honderd procent familiebedrijf. Jaarlijks vinden ongeveer 1000 Broshuis-opleggers hun weg naar de afnemers.

Waar andere bedrijven uitwijken naar lage lonen landen voor hun productie, is Broshuis naar eigen zeggen altijd op Nederlands vakmanschap en degelijkheid blijven vertrouwen. “Het is nu wachten op economisch betere tijden.”

Reageer op dit artikel