nieuws

Nederlandse aannemer voorziet Riyaad van water

Geen categorie

A. Hak gaat in Saudi-Arabië een watertransportleiding aanleggen van 350 kilometer, met een maximale doorsnede van bijna 2 meter. Deze opdracht, met een begrote omzet van ruim 100 miljoen euro, is onderdeel van een megaproject, dat erop is gericht de hoofdstad Riyaad van 900 miljoen liter extra water per dag te kunnen voorzien.

Nederlandse aannemer voorziet Riyaad van water
Miljoenencontract voor A. Hak in Saudi-Arabië

Het contract tussen het consortium waarvan A. Hak onderdeel uitmaakt en de regering van Saudi-Arabië is afgelopen weekend getekend.

A. Hak is specialist in het aanleggen van boven- en ondergrondse kabel– en leidingwerken. Willem van Geenhuizen, directeur van A. Hak verklaart het buitenlandse succes als volgt: “Het aanleggen van pijpleidingen is een logistiek circus dat ons op het lijf is geschreven. We kunnen er goed onze weg vinden en weten onze concurrenten achter ons te laten. We beschikken daarnaast over specialistische kennis van bodemtypen en we hebben onze kracht bewezen in andere watervoorzieningprojecten in Saudi-Arabië.”

De in Tricht gevestigde onderneming vormt een consortium met de Saudische bedrijven RTCC en SSEM. Dit consortium is verantwoordelijk voor de aanleg van de transportleiding en het ontwerp en de bouw van drie pompstations en waterreservoirs. De totale aanneemsom ligt rond de 1 miljard euro.

De kans is groot dat A. Hak de komende jaren de werkzaamheden in Saudi-Arabië verder zal uitbreiden.

Reageer op dit artikel