nieuws

Manitou ziet verwachtingen uitkomen

Geen categorie

De Franse machinefabrikant Manitou heeft de geconsolideerde verkopen in de eerste drie maanden van dit jaar met 46,2 procent zien afnemen.

Manitou ziet verwachtingen uitkomen

Daling omzet
Vorig jaar werd in het eerste kwartaal een omzet behaald van 357,4 miljoen euro, tegen 192,1 euro in 2009. Manitou handhaaft de verwachting dat dit jaar de verkoop zo’n veertig procent lager zal liggen dan afgelopen jaar.

Maatregelen
Manitou heeft een aantal maatregelen aangekondigd om de crisis het hoofd te kunnen bieden. Zo is de organisatiestructuur gewijzigd, zodat er nu drie business units zijn: Divisie ruwterreinkranen, Divisie industrie en de Divisie Compact Materieel Amerika. Dit moet de efficiency vergroten en de diverse productgroepen beter op de markt positioneren.

Reageer op dit artikel