nieuws

Leerlingen Helicon leren werken met Volvo en Sennebogen

Geen categorie

Servicevestiging Kuiken Veghel heeft begin dit jaar, gedurende twee weken, 56 eerstejaars leerlingen van Helicon Opleidingen, MBO afdeling Agrotechniek uit Boxtel, ontvangen om hen, in het kader van ‘leren in de praktijk’, te leren werken met Volvo en Sennebogen machines.

Leerlingen Helicon leren werken met Volvo en Sennebogen
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Praktijk
Het is voor het tweede opeenvolgende jaar dat leerlingen, onder leiding van Cees Berlo, monteur en leermeester, in de praktijk konden werken met Volvo en Sennebogen machines. Ditmaal werden een ECR28 binnendraaier, een L70F wiellader, een EW160C mobiele graafmachine en een EC140B rupsgraafmachine gebruikt voor het uitzoeken van onderdelen, het lezen van het instructieboek, oefeningen in behendigheid met een palletvork, gewichtsoefeningen en het leren manoeuvreren op aanwijzingen.
Productinformatie en kennisoverdracht
Begeleidend docent Ton van Helvoirt van Helicon Opleidingen bedacht het plan voor een aantal praktijkdagen aan de school. Dit plan is verder uitgewerkt met als resultaat dat er in maart een aantal machines, een Sennenbogen 305C+, een Volvo L70F wiellader, een compactgraafmachine Volvo ECR28 en een EW160C mobiele graafmachine, naar de praktijkdagen bij Helicon Opleidingen in Boxtel werden vervoerd. Deze machines werden, ook onder toeziend oog van Cees Berlo, met diverse problemen klaargezet voor derdejaars leerlingen. De praktijkdagen bleken een prima ondersteuning van de opleiding en de leerlingen en ook de docenten van de afdeling Agrotechniek zijn enthousiast. “We proberen er vooral een leuke tijd voor de leerlingen van te maken; productinformatie en kennisoverdracht vinden op een speelse maar toch verantwoorde wijze plaats, aan de toekomstige doelgroep”, aldus Joop Vos, vestigingsleider Servicevestiging Kuiken Veghel.
Ton Helvoirt hoopt dat de succesvolle samenwerking met Kuiken de komende jaren wordt gecontinueerd. “Niet alleen het veilig werken met en het bedienen van de machines door eerstejaars leerlingen, maar ook het elektrische en hydraulische storingzoeken aan de diverse machines door hogerejaars leerlingen, is een waardevolle ervaring tijdens de studie. Niet alleen leren in theorie, maar juist ook in de praktijk”.
Helicon Opleidingen
is een opleidingscentrum voor Groen Onderwijs en biedt VMBO en MBO aan in Gelderland en Noord-Brabant. De afdeling Training & Advies zorgt voor bedrijfsopleidingen, cursussen en in-company trainingen in het hele land.
Kuiken N.V.
is de houdstermaatschappij van een groep toonaangevende distributiebedrijven en bezit de distributierechten van onder meer de gerenommeerde fabrikanten Volvo Construction Equipment, Sennebogen en John Deere. In de Benelux en Noord Duitsland worden de bouwmachines van Volvo Construction Equipment en de overslag- en hijskranen van Sennebogen verkocht en in Rusland de tractoren en landbouwmachines van John Deere. In deze 5 landen zijn 920 medewerkers actief. In 2007 bedroeg de gerealiseerde omzet van Kuiken N.V. 506 miljoen Euro. Het hoofdkantoor van Kuiken N.V. is gevestigd te Emmeloord, Nederland.
Reageer op dit artikel