nieuws

Kijk uit: overstekende molen

Geen categorie

Als het aan aannemings- en molenbouwbedrijf De Leeuw uit Schagen ligt, komt er binnenkort een nieuw verkeersbord bij: ‘Kijk uit, overstekende molen’. De Leeuw heeft er genoeg molenplannen voor in petto in de regio.

Kijk uit: overstekende molen

Zaterdagmorgen vroeg rond een uur of vijf vertrok een bijzonder transport van het bedrijfsterrein van De Leeuw. Op een dieplader van Voorttrans uit ’t Zand en begeleid door twee kranen, waaronder een 100 tons van Schot Alkmaar, rolde het enorme, dertien ton wegende ‘lijf’ van molen De Haan naar de provincialeweg Schagen-Verlaat. Voor het vroege tijdstip was gekozen om het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen.

Groot obstakel bij het transport naar de nieuwe plek bij Abbekerk vormde merkwaardig genoeg de vangrail langs de A7. Vangrail is namelijk ‘heilig’ in Nederland. Daar mag alleen een door de overheid erkend bedrijf aan ‘sleutelen’. Voor het losdraaien van ‘vier bouten’ moest dat bedrijf dus ergens uit het zuiden van het land komen. Maar, nieuw obstakel: zaterdags werd niet gewerkt. Dus besloot directeur Klaas de Leeuw de romp over de vangrail te laten tillen door de telescoopkranen (foto hieronder).

Bron: Noordhollands Dagblad

Reageer op dit artikel