nieuws

Iveco Stralis CNG voor gemeente Venlo

Geen categorie

Gemeente Venlo heeft onlangs de eerste Iveco Stralis CNG in ontvangst genomen uit handen van de Charles Feijts Groep. De levering bestaat uit een AD 190 S27 CNG 4×2 bakwagen met driezijdige kipperinstallatie en een Palfinger PK 8501 laad -en loskraan.

Iveco Stralis CNG voor gemeente Venlo

De CNG Stralis is voorzien van een Alison automatische versnellingsbak.

Het voertuig wordt ingezet bij openbare werken en strooiwerken tijdens de wintermaanden.

Gemeente Venlo is sinds enkele jaren actief bezig om zich te profileren als milieuvriendelijke gemeente. De keuze voor Iveco lag voor de hand, door de meerdere jaren ervaring in het CNG segment. CNG (Compressed Natural Gas) vermindert de CO2-uitstoot op de hele keten, van productie tot de uitlaat, met 12% ten opzichte van diesel en 27% ten opzichte van benzine.

In november 2008 werd op initiatief van de gemeente Venlo een CNG –pompstation geopend bij G+H in Tegelen. Verdere initiatieven zitten in de pijplijn. Het wagenpark zal in de toekomst nog uitgebreid worden met CNG –voertuigen.

De Charles Feijts Groep (CFG), dealer van Iveco, Fiat, Isuzu, Palfinger en MCH Hydraulics, is gevestigd in Born en Venlo.

Reageer op dit artikel