nieuws

Imposante Scania XPI kraanauto voor Gemeente Grave

Geen categorie

Gemeente Grave heeft onlangs een multi-inzetbare Scania P280 DB 6×2*4 HNA in gebruik genomen. De negen liter vijfcilindermotor werkt met Scania’s gepatenteerde XPI (

Extra-high Pressure Injection) technologie in combinatie met EGR, waarbij de brandstof onder zeer hoge druk wordt ingespoten. Hierbij wordt een indrukwekkend koppel bereikt van 1.400 NM tussen 1.000 en 1.350 omw/min en wordt aan de Euro 5 norm voldaan zonder gebruik te maken van AdBlue.
Imposante Scania XPI kraanauto voor Gemeente Grave
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Flexibel inzetbaar
Een belangrijke voorwaarde bij de aanschaf van de nieuwe kraanauto was dat deze voor meerdere gemeentelijke toepassingen kan worden ingezet. Scania’s modulaire systeem, ook wel bouwdoos principe genoemd, biedt optimale flexibiliteit voor diverse opbouwtoepassingen. Zo is de kraanauto van de Gemeente Grave voorzien van een sneeuwploegvoorbereiding, motor PTO en een Hiab kraan in combinatie met een haakarm-systeem. Hierdoor kan de gemeente de kraanauto maximaal inzetten.
AdBlue
Een belangrijk argument voor de Gemeente Grave om voor Scania te kiezen was de reeds bewezen Euro 5 motor zonder het gebruik van AdBlue. Hierdoor hoeft geen aparte opslag van AdBlue te worden aangehouden. Daarnaast was men zeer te spreken over de Scania veiligheidscabine en versnellingsbakonafhankelijke PTO. De nieuwe kraanauto is onlangs door de Scania vestiging in Nijmegen afgeleverd. De nieuwe Scania P280 XPI kraanauto van Gemeente Grave is zo opgebouwd dat deze voor verschillende werkzaamheden kan worden ingezet.
Over Scania

Scania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 2.500 medewerkers verdeeld over de fabriek in Zwolle en 50 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld. De onderneming telt wereldwijd bijna 35.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. De omzet over 2008 bedroeg bijna 89 miljard Zweedse kronen (ruim 8 miljard Euro).

Reageer op dit artikel