nieuws

Hyundai R 250 LC-7A rupsgraafmachine voor Dunnewind

Geen categorie

Dunnewind Groep uit Ommen heeft een nieuwe Hyundai R 250 LC-7A in gebruik genomen. Eerder leverde Van der Spek via de vestiging in Mariënberg ook al een 30 tons Hyundai R 290 LC-7A.

Hyundai R 250 LC-7A rupsgraafmachine voor Dunnewind

Beide machines zijn zeer goed te herkennen door de rood gespoten contragewichten. Deze manier van het kenbaar maken van de huisstijl wordt in Nederland nog niet veelvuldig toegepast, maar is gemakkelijker en daardoor voordeliger uit te voeren dan het geheel in bedrijfskleur spuiten van de machine.

Ook de nieuw geleverde 25 tonner is voorzien van diverse opties zoals extra verlichting, treeplank over de gehele lengte en een hydraulisch kantelstuk.
Daarnaast is de Hyundai ook voorzien van alle hydraulische functies zodat vele verschillende hydraulische aanbouwdelen gemonteerd kunnen worden, zoals een sorteergrijper of stenenklem.

Voor de aandrijving van de Hyundai R 250 LC-7A staat een Cummins QSB6.7 turbodiesel met een inhoud van 6.7 liter paraat. Deze motor – die uiteraard aan de nieuwste Tier III emissie-eisen voldoet – levert op vollast 178pk.

De Dunnewind Groep uit Ommen is gespecialiseerd in de levering van zand, grond, mijnsteen, sierstenen en diverse straatstenen, het uitvoering van grondwerken, rioleringen, verhardingen, sloopwerken, damwanden, beschoeiingen, bruggen en recreatieve voorzieningen. Voor deze werkzaamheden heeft de Dunnewind groep eigen kipauto’s, containers en kippertrailers

Nadere informatie: Van der Spek Vianen.

Reageer op dit artikel