nieuws

Hyundai nummer 5 en 6 afgeleverd in Metslawier

Geen categorie

Van der Spek Vianen leverde afgelopen week bij Loon- en Kraanbedrijf Zijlstra in


Metslawier (Friesland) de 5de en 6de Hyundai af in 4 jaar tijd.
Hyundai nummer 5 en 6 afgeleverd in Metslawier
Open dagen
De opdracht voor beide machines werd tijdens de open dagen bij Van der Spek in Vianen tussen kerst en nieuwjaar gegeven. Ditmaal werden er twee mobiele Hyundai W140-7A’s besteld ter aanvulling op het machinepark. Al eerder leverde Van der Spek Vianen twee 25-tons Hyundai R250-7’s ,een 21-ton Hyundai R210-7 en een Hyundai laadschop HL757-7A. De laatste was nog te bezichtigen op de TKD 2008 in Barneveld.
Zijlstra heeft de mobiele graafmachines zeer compleet gekocht. Ze zijn uitgevoerd met
een 2-delige hydraulisch verstelbare giek en kantelbare hydraulische snelwissel.
Voor het aansluiten van diverse hulpstukken zoals bijvoorbeeld een maaikorf,sorteergrijper of stenenklem zijn de machines voorzien van alle hydraulische functies waarvan er diverse te bedienen zijn in de joystick.
Agri banden
Voor het rijden op slecht ondergrond heeft Zijlstra er voor gekozen om de machines op dubbellucht Agri banden 315/80 R 22 te plaatsen. Hierdoor is er minder insporing en kan er langer worden doorgereden op natte ondergronden.
Voor de aandrijving van de Hyundai H140W-7A staat een Mitsubishi 4 cilinder turbodiesel D04FD-TAA met 121 Pk paraat die uiteraard voldoet aan de nieuwste Tier III emissie eisen.
Op de foto zijn de twee mobiele H140W-7A’s gezamenlijk te zien met de eerder geleverde HL757-7A laadschop.
Reageer op dit artikel