nieuws

Eerste Micro-Vett bedrijfsauto voor KLM Ground Services

Geen categorie

Truckland Zero, de Nederlandse importeur van elektrische Micro-Vett bedrijfsauto’s levert deze week haar eerste voertuig af aan KLM Ground Services op Schiphol. Het betreft hier een op de Iveco Daily 35S 3300 H3 gebaseerde Mobile Office Bus (afgekort MOB), die als mobiel kantoor gebruikt wordt op het B-Platform van onze nationale luchthaven.

Eerste Micro-Vett bedrijfsauto voor KLM Ground Services

Truckland Zero, het ‘groene’ bedrijfsonderdeel van de inmiddels elf vestigingen tellende bedrijfsautodealerketen, begeleidde dit hele project, waaraan naast het Italiaanse Micro-Vett ook B-stylebusiness uit Eindhoven deelnam.

Frans Boers, verkoopleider van Truckland Zero legt uit: “Wij praten hier over een Mobile Office Bus, kortweg MOB. Dat is een rijdend kantoor van de teamleider op het B-platform (ook wel Commuter Area genoemd –red.), die van daar uit de afhandeling van vliegtuigen doet. Om die reden is de bus onder meer voorzien van een computer, een printer en de nodige werkplekken. Op die manier kan bijvoorbeeld een zogenoemde loadsheet geprint worden, die vervolgens direct aan de piloot ter ondertekening kan worden aangeboden. Het betreft hier met name de afhandeling van vliegtuigen op de korte Europaroutes, zoals de Cityhopper, Fokkers 50, 70 en 100 of een Embrear. Vluchten die vanwege hun korte omdraaiproces niet aan de gate, maar op het platform worden afgehandeld.”

Al deze werkzaamheden zijn tot nu toe vanuit een dieselmotor-aangedreven bus verricht. Op het moment dat na tien jaar trouwe dienst vervanging in zicht kwam, werd er gezocht naar alternatieven en is er uiteindelijk gekozen voor de eerste Micro-Vett uitvoering van de Iveco Daily 35S 3300 H3. Een bus met een lage instap, een hoog dak en daarmee een grote praktische inzet.

Van groot belang is verder de reductie op het brandstofverbruik, omdat de dieselmotor niet lager stationair hoeft te draaien. Direct leidt dit tot een besparing van gemiddeld 3.300 liter dieselolie per jaar en nog belangrijker zijn de daaraan gekoppelde sterke verminderingen in de uitstoot (8646 kilogram CO2, 171 kilogram C02 en 161 kilogram NOx).

Het hele project rond de vervanging van de Mobile Office Bus voor KLM Ground Services is begeleid door Truckland Zero, dat daarin nauw samenwerkte met de opdrachtgever Micro-Vett voor de elektrische aandrijving en B-stylebusiness voor de inrichting van het voertuig.

Reageer op dit artikel