nieuws

Een radiozender van en voor vrachtwagenchauffeurs

Geen categorie

Vrachtwagenchauffeurs krijgen een eigen radiozender: Transportradio. Een Europees 24-uurskanaal via internet, gericht op het wegvervoer, de binnenvaart en het spoor. Transportradio begint op vrijdag 15 mei met uitzenden. Speerpunt van Transportradio is imagoverbetering van de gehele transportsector.

Een radiozender van en voor vrachtwagenchauffeurs

Transportradio is een onafhankelijk initiatief, dat wordt gesteund door het bedrijfsleven, belangenorganisaties en overheden, waaronder Nieuwsblad Transport, Rijkswaterstaat, VERN, ANWB, KLPD, VVN, Weathernews, Les Routiers Européens, Truckstar, TON Magazine, TTM, Trucks en DAS Rechtsbijstand.
De vakbonden CNV en FNV zullen regelmatig hun medewerking verlenen aan de programma’s van Transportradio. Ook de brancheorganisaties TLN, KNV en EVO zijn positief over het initiatief. Er wordt gewerkt op basis van een eigen vergunning van het Commissariaat voor de Media.

Bedenker Bob van Beeten: “Dit station wil bijdragen aan een beter imago van de transportsector, zodat er meer jonge mensen geïnteresseerd raken in transport en logistiek. Veel mensen hebben een vertekend beeld van de sector, grotendeels gevoed door negatieve berichtgeving in de media over onveiligheid op de weg, milieuvervuiling of ontduiking van de regels. Transportradio zoekt aansluiting bij het project ‘Imagoverbetering’, dat de brancheorganisaties en het ministerie van Verkeer en Waterstaat met elkaar zijn overeengekomen.”

Transportradio biedt 24 uur per dag actuele Europese verkeersinformatie, weer, nieuws en muziek, in samenwerking met de eerder genoemde partners. Door de verspreiding via internet is het station overal te beluisteren via de computer, laptop of mobiele telefoon. Luisteraars kunnen zelf bijdragen aan de informatievoorziening door middel van een sms-bericht of e-mail naar de studio.

Op vrijdag 15 mei vanaf 14.00 uur gaat Transportradio feestelijk van start met live muziek van de Nederlandse countryrockgroep Taneytown en zanger Henk Wijngaard.

Reageer op dit artikel