nieuws

Diepladers met knikkende laadvloer

Geen categorie

Veldhuizen heeft een nieuw type dieplader ontwikkeld voor transport van hoogwerkers en magazijn heftrucks.

Diepladers met knikkende laadvloer

Deze dieplader is ontworpen met twee 4000 kilogram assen met schijfremmen die in het chassis geïntegreerd zijn. Hierdoor is de laadvloerhoogte 40 centimeter. Achter dit tandemstel is een scharnier gemaakt in het chassis, waardoor de achterkant volledig op de grond kan zakken.

Om de laatste10 centimeter te overbruggen is er een automatisch sluitende oprijklep gemaakt van 60 centimeter, zodat deze oprijhoek slechts 5° is.

(Lees verder onder de foto)

Om de constructie licht en bedrijfszeker te houden is hij ontworpen met luchtbalgen die gevuld worden door het luchtremsysteem. Deze luchtbalgen hebben een hefcapaciteit van 5000 kilo, zodat er op de achterste 2 meter van de laadvloer ook een heftruck geladen kan worden.

De oplegger is ontworpen als B-E oplegger met een laadvermogen tot 10.400 kilogram, maar kan ook aangehaakt worden achter een lichte vrachtwagen, waardoor het laadvermogen verhoogd wordt tot 14.000 kilogram.

Voor potentiële gebruikers is er een promotiefilm te zien op de site van Veldhuizen.
Ook heeft het bedrijf vijf knikkende diepladers te huur via B-E-Rent. Deze diepladers zijn te huur in combinatie met Mercedes Sprinter, Volkswagen Crafter, Mitsubishi Canter, Renault Mascott of Iveco Daily.

Nadere informatie: Veldhuizen BV

Reageer op dit artikel