nieuws

De bijzondere off-road brandstofvoertuigen van De Baat

Geen categorie

Hans de Baat Olieprodukten BV uit Gorinchem heeft sinds kort een tweetal nieuwe speciale voertuigen in gebruik genomen. Beide voertuigen zijn naar geheel eigen inzicht van het bedrijf ontworpen en door medewerkers van het bedrijf zelf opgebouwd.

De bijzondere off-road brandstofvoertuigen van De Baat

Als leverancier van brandstoffen, gespecialiseerd in voornamelijk rode dieselolie ‘op iedere gewenste locatie’ kreeg het bedrijf begin 2008 de vraag uit de markt om haar slogan ook echt waar te maken. Het antwoord was een vierwiel aangedreven tankwagen.

(Lees verder onder de foto)

De eerste Renault Kerax 4×4 werd opgebouwd met een VLG/ADR goedgekeurde brandstoftank van 12.000 liter. Het hele ontwikkel- en bouwproces nam meer dan een jaar in beslag. Sinds kort rijdt dit voertuig iedere dag door het stoffige zand in het gebied tussen Ommen en Coevorden waar een grote gasleiding wordt aangelegd.

Begin dit jaar kwam ook de vraag naar leveringen in een moerasgebied. Daar stond Hans de Baat Olieprodukten een nog grotere uitdaging te wachten: de voorraad aanleveren op drassige grond.
In antwoord op deze vraag bouwden de technische medewerkers van het bedrijf binnen twee weken een volledig goedgekeurd rupsvoertuig. Dat deden ze door een rupsdumper om te bouwen tot een rupstanker (foto bovenaan).

Reageer op dit artikel