nieuws

Dag van de Straatmaker 2009

Geen categorie

In de gemeente Dronten vindt op zaterdag 19 september de Dag van de Straatmaker plaats. Tijdens dit evenement presenteert de bestratingsbranche zich in de volle breedte. Bovendien vindt in Dronten op die dag het NK Straatmaken voor koppels plaats. Het thema voor de Dag van de Straatmaker dit jaar is ‘Meters maken voor KWF kankerbestrijding’.

Dag van de Straatmaker 2009

Het centrum van Dronten staat op 19 september geheel in het teken van de bestratingssector. Zo wordt de Copernicuslaan op geheel ambachtelijke wijze van nieuw straatwerk voorzien.

(Lees verder onder de foto)

In theater en zalencentrum De Meerpaal wordt een informatiemarkt ingericht, waar de branche en organisaties die met de bestratingsbranche te maken hebben, zich presenteren.

Op een speciaal Demo-doe-terrein kan het publiek onder meer bestratingsmachines aan het werk zien. Ook voor kinderen worden diverse activiteiten georganiseerd.
De Dag van de Straatmaker is een evenement, waar voor iedereen – van jong tot oud – van alles te beleven valt.

Meters maken voor KWF Kankerbestrijding
Het goede doel neemt de afgelopen jaren een prominente plaats in tijdens de Dag van de Straatmaker. Zowel tijdens als in aanloop naar 19 september worden onder het motto ‘Meters maken voor KWF Kankerbestrijding’ diverse (sponsor)activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen voor het Koningin Wilhelmina Fonds.

(Lees verder onder de foto)

NK Straatmaken voor koppels
Eén van de hoogtepunten tijdens de Dag van de Straatmaker is het NK Straatmaken voor koppels. De negen beste straatmakerskoppels binden met elkaar de strijd aan om de titel Nederlands Kampioen Straatmaken 2009.
De straatmakers krijgen elk een vak toegewezen, die zij aan de hand van dezelfde opdracht zo goed mogelijk moeten bestraten. De tijdfactor speelt hierin een belangrijke rol, evenals de kwaliteit van het geleverde werk. Tegen het slot van de feestelijke dag wordt bekend gemaakt welk koppel er met de felbegeerde titel vandoor gaat.

Reageer op dit artikel