nieuws

Biodiesel: waar problemen zijn, zijn oplossingen

Geen categorie

Biodiesel is milieuvriendelijk. Toch hebben brandstoffen met een hart voor de natuur ook nadelen. In biodiesel vindt organische groei plaats. Dat is nefast voor de motoren.

Biodiesel: waar problemen zijn, zijn oplossingen

Hét nadeel van biodiesel is dat er een organische groei in optreedt. Deze fungides zijn het gevolg van een besmetting tijdens de teelt. De algengroei beschadigt de motoren: brandstoffilters kunnen erdoor vollopen, maar soms baant ze zich zelfs een weg naar de pomp of de injectoren. Met dure reparaties tot gevolg.

De oplossing? Bio-Medic van Lucasoil. Dit product steriliseert niet alleen de brandstof. Het zorgt ook voor een beschermingslaag in de tank en de leidingen, die verdere algengroei voorkomt. Het is net zo doeltreffend als de centrifugetechniek… maar dan veel goedkoper.

Lucasoil Bio-Medic kost gemiddeld 17,85 euro per liter. Hoeveel men ervan moet gebruiken, hangt af van de verontreiniging. De normale verhouding is één liter Bio-Medic op duizend liter biodiesel. Bij zware verontreiniging gebruikt men dubbel zoveel.

Nadere informatie: Lucasoil Europe – tel.: +32 (0)486 522 522.

Reageer op dit artikel