nieuws

Zeven miljoen euro beschikbaar voor watertechnologie

Geen categorie

Impuls voor Nederlandse watersector

Minister Maria van der Hoeven (EZ) stelt dit jaar zeven miljoen euro beschikbaar voor R&D-projecten op het gebied van watertechnologie. Van dit totale budget is twee miljoen euro specifiek bestemd voor internationale samenwerking. De minister wil hiermee innovatie in de Nederlandse watertechnologiesector verder versterken, waardoor deze sector in het buitenland een stevigere economische positie krijgt. Deze impuls valt binnen het Innovatieprogramma Watertechnologie.

Zeven miljoen euro beschikbaar voor watertechnologie

Voor internationale samenwerking is een aparte module in de zogenaamde ‘InnoWATOR’-regeling geopend. Bedrijven kunnen van 11 mei tot en met 23 oktober projectvoorstellen indienen. Bij de inschrijving geldt: first come, first served. Binnenkomende projecten worden uiteraard op inhoud beoordeeld.

Vijf miljoen euro is bestemd voor nationale R&D-samenwerkingsverbanden. Deze tender staat al open en sluit op 3 juli om 18.00 uur. Meer informatie over de ‘InnoWATOR’-regeling, de tender en het indienen van een projectidee is te vinden op www.senternovem.nl/watertechnologie.

Informatiebijeenkomst
Om de sector te informeren over deze nieuwe tenders organiseert SenterNovem samen met het Innovatiebureau Watertechnologie op maandagmiddag 18 mei een informatiebijeenkomst in het Watermuseum in Arnhem. Tijdens deze bijeenkomst worden de aanwezigen geïnformeerd over de voorwaarden en spelregels van deze subsidies. Ook is er op die dag de mogelijkheid om mogelijke projectideeën met adviseurs van SenterNovem te bespreken. Tevens zijn enkele “mannen van de WIT” aanwezig. Nadere informatie over deze bijeenkomst is binnenkort beschikbaar op de websites www.senternovem.nl/watertechnologie en www.watertechnologie.com.

Het Innovatieprogramma Watertechnologie is eind 2006 van start gegaan en is een initiatief van de Nederlandse watersector. Het wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken en uitgevoerd door SenterNovem.

Reageer op dit artikel