nieuws

Ze komen eraan, de meiden in de bouw

Geen categorie

Hoezo mannenwereld? Daar trekken deze dames zich niks van aan. De bouw alleen voor mannen? Waarom? Misschien kunnen wij sommige dingen wel veel beter!
Op 23 april is het opnieuw zo ver. Dan vindt de zesde editie van de Meidendag plaats. Dit jaar wordt het een dag voor meiden die kennis willen maken met de bouwwereld. Maar dan wel op een heel erg leuke en luchtige manier.

Ze komen eraan, de meiden in de bouw

Stichting Meidendag organiseert deze dag omdat ze vindt dat meiden net zo goed in de bouw thuishoren als mannen. “Als je nu deze wereld kan mixen met zowel de kwaliteiten van mannen als de kwaliteiten van vrouwen, kun je tot een veel beter eindresultaat komen. Vrouwen zijn dus in de bouw hard nodig. Veel meiden weten echter niet hoe leuk en veelzijdig de bouw kan zijn”, stelt de stichting. En daarom organiseert ze eenmaal per jaar een dag om meiden te laten zien dat ze ook in zogenaamde mannenberoepen prima thuis horen.

Aanstaande donderdag 23 april komen naar verwachting 40 tot 50 meiden bij elkaar in Zwolle. Zij gaan kennismaken met de bouw, onder meer door middel van gastsprekers, workshops en een projectbezoek. Maar ze steken ook zelf de handen uit de mouwen. Naast kennismaken met de bouw, maken deze dames ook kennis met elkaar.

De Meidendag in Hogeschool Windesheim in Zwolle (in het T-gebouw) begint om 8.30 uur.

Reageer op dit artikel