nieuws

Voorstelling van de nieuwe Merlo Roto

Geen categorie

Op 3 en 4 april stelde Merlo Import Benelux de nieuwe Merlo Roto voor aan het publiek.

Voorstelling van de nieuwe Merlo Roto

Dit nieuwe type is een antwoord van fabrikant Merlo op de vraag vanuit de markt naar een eenvoudig te bedienen roterende verreiker. De markt gaf aan dat de fabrikant wel enige concessies mocht doen om de machine te vereenvoudigen op het gebied van bediening en uitrusting, maar zulks wel met behoud van de hefcapaciteiten van de Merlo Roto MCSS.

De lastentabel van de Roto 45.21, het type dat in Gorinchem werd voorgesteld, wijkt dan ook weinig af van de Merlo Roto 45.21 MCSS.

De Merlo Roto 45.21 heeft een maximum wegsnelheid van 25 kilometer/uur – de machine werd uitgerust met een 4 cilinder Deutz TCD 2012 – 88 kw Tier 3 Turbo motor met intercooler – en bevestigd daarmee een echte ‘werf-machine’ te zijn.

(Lees verder onder de foto)

De vereenvoudiging van het concept uit zich in het weglaten van de vering van het chassis, het eenvoudiger bedienen van de mast middels één elektromechanische joystick en de heel eenvoudige afstempeling met een quasi ‘eenknopsbediening’.

Gebleven zijn de mogelijkheden om met gedraaide bovenwagen en/of geheven mast te kunnen afstempelen of terug op banden te gaan, wat ongekende mogelijkheden geeft in “pick & carry”.

Belangrijk in het vereenvoudigen van de machine was de montage van een nieuw 600° systeem in plaats van een continue zwenkend systeem. Dit systeem met draairichting aanduiding laat toe steeds 300° links of rechts te roteren en zo steeds elke gewenste positie te bereiken.

In deze wat krappere tijden kan dit vereenvoudigde type Roto een oplossing bieden. De machine werd dan ook goed door het publiek onthaald.

ROTO 45.21 MCSS

• max. last 4500 kilogram • max. hefhoogte 20,8 meter • max. bereik 18 meter • last bij max. hoogte 2500 kilogram • last bij max. bereik 500 kilogram • motor 6-cilinder (verminderde emissie Euro 3) Turbo • vermogen bij 2300 t/min 107 kW (145 pk) • transmissie hydrostatisch • maximale rijsnelheid 40 km/h • totale massa leeg (met vorken) 14500 kilogram • rotatie van de bovenwagen: continu • nivelleerbare hydropneumatische veringen standaard • bedienings- en controlesysteem: elektronisch MERlin • continue elektronische stabiliteitscontrole standaard • hyydraulic system: Load-Sensing • banden: 18-22.5.

Reageer op dit artikel