nieuws

Tweede Terex-Fuchs MHL 380 voor Sagro Groep

Geen categorie

Nadat er eind 2007 de eerste 65-tons Terex-Fuchs MHL 380 in het werk is genomen door Sagro heeft Sagro besloten om een tweede Terex-Fuchs MHL 380 aan te schaffen.

Tweede Terex-Fuchs MHL 380 voor Sagro Groep

De nieuw geleverde 65 tons overslagmachine is uitgerust met een 11,35 meter bananenboom en een 8,95 meter lepelsteel waardoor een bereik gehaald kan worden van wel 21 meter.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL 380 D is een Deutz Tier III motor met 273Kw verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine ten opzichte van de vorige serie met 3dB verminderd.
De koeling is vergroot zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoelvin is thermosstatisch geregeld zodat de motor altijd de juiste bedrijfstemperatuur heeft.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van wel 7,30 meter. Daarbij kan de cabine ook nog 2,20 meter naar voren worden geplaatst voor goed zicht bij het beladen en lossen van schepen.

Tevens is er een ‘zweefstand’ gemonteerd op de machine zodat bij het dichtknijpen van de knijper geen druk wordt uitgeoefend op – bijvoorbeeld – de bodem van schepen.

Na aflevering werd de Fuchs door de Sagro Groep nagenoeg onmiddellijk ingezet voor het lossen van schepen met papierrollen op één van de kades in het industriegebied van Terneuzen.

Nadere informatie: www.vanderspek.nl.

Reageer op dit artikel