nieuws

’s Werelds grootste Hyundai rupsgraafmachine afgeleverd

Geen categorie

Afgelopen week is de ruim 83 ton wegende Hyundai R 800 LC-7A op diverse diepladers aangevoerd bij de Steenkorrel Groep in Amsterdam. Voor het transport van de haven in Antwerpen, waar alle Hyundai machines voor Europa aankomen, naar Amsterdam moesten de lepelsteel en graafbak los worden getransporteerd.

’s Werelds grootste Hyundai rupsgraafmachine afgeleverd

Nadat deze machine door Van der Spek Vianen volledig was gemonteerd, is hij onmiddellijk bij Steenkorrel in het werk gesteld.

De Hyundai R 800 LC-7A wordt bij de Steenkorrel Groep ingezet voor het beladen van de eveneens door Van der Spek Vianen geleverd Kleemann SHB 20 stationaire puinbreekinstallatie. Dit beladen gebeurt door het vullen van een starre 30M³ dumper, die op zijn beurt weer de bunker bij de breker vult. Dit beladen van de breker gebeurt met capaciteiten van tot wel 900 ton/uur.

De geleverde R 800 LC-7A is wereldwijd de eerste die is verkocht. De levering heeft wat langer op zich laten wachten omdat de machine moest worden uitgevoerd met de juiste giek- en lepelsteelconfiguratie, nodig voor het zware laadwerk dat de machine uitvoert bij de Steenkorrel Groep.

De machine is voorzien van een 8200 millimeter lange monogiek en een 3400 millimeter lange lepelsteel waaraan een originele Hyundai 4,53M³ dieplepelbak is gemonteerd, voorzien van slijtmessen aan de voorzijde en snijmessen aan de zijkanten van de bak voor het goed indringen van de puinberg.

Een Cummins QSX15 6-cilinder turbodiesel met een inhoud van 15 liter en een vermogen van 517 pk zorgt voor de aandrijving van de R 800 LC-7A. Uiteraard voldoet ook deze motor een de Tier III emissie-eisen.

Reageer op dit artikel