nieuws

Opnieuw een Terex-Fuchs voor Bemmel Container Service

Geen categorie

Van der Spek Vianen heeft afgelopen week bij Bemmel Container Service andermaal een nieuwe Terex-Fuchs MHL 331 D in gebruik gesteld. De vorige MHL 331, die in 2003 was geleverd, heeft in de afgelopen zes jaar ruim 13.500 uur probleemloos gedraaid.

Opnieuw een Terex-Fuchs voor Bemmel Container Service

Dit gegeven was voor Bemmel Container Service een belangrijk argument om weer voor Van der Spek Vianen en Terex-Fuchs te kiezen.

Bemmel Container Service BV uit Harmelen is al bijna 25 jaar regionaal een begrip als het gaat om afvalverwerking en de leveringen van zand, grind en grond. Het bedrijf heeft een groot assortiment containers – met een inhoud van 3 tot en met 40 kubieke meter- en verder ook rol-, pers- en opslagcontainers in allerlei soorten en maten. Bemmel Container Service is aangesloten bij het EcoNedwerk. Dit houdt in dat de onderneming haar klanten door heel Nederland kan bedienen door een goede samenwerking met collega-bedrijven in het land.

De 23-tons Fuchs met een bereik van wel 11 meter is voorzien van een Demarec sorteergrijper met een vaste ophanging. De rotatiefunctie is traploos te verstellen via een scrol functie in de joystick.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL 331 D is een 6,1 liters Common-rail Deutz 6-cilinder Tier III motor verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine ten opzichte van de vorige serie sterk verminderd. De koeling is vergroot zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoelvin is thermosstatisch geregeld zodat de motor altijd de juiste bedrijfstemperatuur heeft.

Bij de MHL 331 D van Bemmel Container Service is de koeling voorzien van een omkeerbare fan voor de motor- en hydrauliek radiateur in verband met het werken in een extra stoffige werkomgeving.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van wel 6,10 meter voor goed zicht bij het beladen van containers en vrachtwagens.

Nadere informatie: www.vanderspek.nl.

Reageer op dit artikel