nieuws

Nieuwe Werklust WG18E voor Langhout Beton

Geen categorie

BV Betonfabriek v/h Gebr. Langhout uit Rijsenhout heeft een nieuwe Werklust WG 18 E in ontvangst genomen.

Nieuwe Werklust WG18E voor Langhout Beton

Langhout Beton, een familiebedrijf dat zich bezighoudt met het produceren van betontegels, was oorspronkelijk een aannemersbedrijf dat haar activiteiten combineerde met de productie van kleine betonartikelen.

De drie gebroeders Langhout, die nog steeds genoemd worden in de huidige bedrijfsnaam, voerden vele jaren lang hun werkzaamheden uit in de regio Aalsmeer. In de crisisjaren rond 1930, werd de nadruk verlegd op de handel in, en vervolgens ook de productie van, bouwmaterialen. Eind jaren 70 werd het produceren van elementen op triltafels opgegeven en werd de nadruk gelegd op een volautomatische productie van betontegels.
In 1989 werd het aandelenpakket overgedragen aan de nieuwe roergangers, namelijk aan de heren J.D. en D.C. Langhout.

Vele jaren heeft werd de fabriek gevoed door middel van Werklust wielladers, die zorgden voor de aanvoer van zand en grind.

De volgende Werklustige typen hebben in Rijsenhout meegewerkt aan het succes van het bedrijf: WG 15 (jaren 70), WG 16 (begin jaren 80), WG 18 A (1987), WG 18 C (1996), WG 18 D (2001), en nu de nieuwe Werklust WG 18 E.

De nieuwe Werklust WG 18 E is voorzien van Michelin banden 20.5R25, airco, snelwisselaar, extra derde hydraulische sectie, lastcompensator, joystick besturing, een weegsysteem van de firma Rolloos, twee Hadley luchthoorns en een verchroomde uitlaat.

Nadere informatie: Werklust Holland BV.

Reageer op dit artikel