nieuws

Managers Caterpillar gegijzeld in Frankrijk

Geen categorie

Voor de derde keer in enkele weken “gijzelen” werknemers hun bedrijfsleiding in Frankrijk uit protest tegen afvloeiingen.

Managers Caterpillar gegijzeld in Frankrijk

Bij het Franse filiaal van de Amerikaanse machinebouwer Caterpillar (foto) worden sinds dinsdag vijf kaderleden vastgehouden in het kantoor van de directeur van een Caterpillar fabriek in Grenoble, zo deelde een vakbondsman mee.

Bij het Franse filiaal van Caterpillar moeten 733 banen verdwijnen. Bij de gegijzelden is onder meer de algemeen directeur van Caterpillar Frankrijk. De werknemers van de twee vestigingen in Grenoble, goed voor 2.500 werknemers, waren dinsdag ook in staking.

Vorige week werd de directeur van de vestiging van het Amerikaanse 3M in Pithiviers, centraal in Frankrijk, al eens gegijzeld. Een paar weken geleden werd in Pontonx-sur-l’Adour, in het zuidwesten, de topman van Sony Frankrijk gedurende 24 uur vastgehouden.

Reageer op dit artikel