nieuws

Machinistenkampioenschap 2009: And the winners are…

Geen categorie

“’t Doel van dit kampioenschap is om vooral jongeren weer warm te maken voor het vak als kraanmachinist,” zegt Wilko Kortleve, mede organisator van de tweede editie van het Kraanmachinistenkampioenschap in Noordeloos.”Je zou het een promotiedag kunnen noemen voor de weg- en waterbouw. Maar het moet ook gewoon gezellig zijn.”

Machinistenkampioenschap 2009: And the winners are…

En dat werd het gewis: ruim 1500 bezoekers kwamen af op het evenement, dat dit jaar werd gehouden op het terrein van firma De Kuiper aan de Middenweg in Noordeloos. Die kwamen vooral om te kijken en te genieten van de in totaal 34 kraanmachinisten uit de regio, die deelnamen aan het kampioenschap.

Op het buitenterrein waren drie wedstrijdelementen uitgezet. Zo moesten de deelnemers stenen bielzen verplaatsen, met een grijper materialen in een afvalbak deponeren (foto) en met een trekker een kar verplaatsen. “In alle onderdelen stond de klok centraal”, aldus Wim de Kreij, die ook deel uitmaakt van de organisatie. “De deelnemers moesten de klus dus zo snel mogelijk klaren, en bovendien secuur. Een jury hield alles nauwlettend in de gaten.”

Halverwege de dag was de organisatie al dik tevreden over de opkomst. “We willen dit zeker ieder jaar gaan doen”, zegt De Kreij. “En dan ook ieder jaar bij een ander bedrijf in de regio.”

De deelnemers zelf, de kraanmachinisten, waren ook zeer te spreken over het kampioenschap. “Op zich ben ik wel tevreden over mijn prestaties,” zegt Anton Molenaar uit Lexmond. “Het verplaatsen van de stenen bielzen met een grijparm vond ik het moeilijkst, maar ook dat ging goed. Maar toch, er staat publiek naar je te kijken, een jury houdt alles wat je doet nauwlettend in de gaten. Niemand gelooft dit misschien, maar als ik helemaal alleen ben, dan ben ik op mijn best.”

Uitslagen
Aan het einde van de middag maakte de organisatie de drie winnaars bekend. Op de eerste plaats eindigde Juliën Smit van de firma Damsteegt uit Oud-Alblas. Als tweede eindigde Lean de Jong, eveneens werkzaam bij dat bedrijf. Wim Koorevaar jr. eindigde op de derde plaats.


Bron: AD

Reageer op dit artikel