nieuws

Honderdste Scania van Rouwmaat is een XPI

Geen categorie

Scania Gaanderen heeft aan de Rouwmaat Groep in Groenlo onlangs haar honderdste Scania afgeleverd. Het betreft een drie-assige naloopasser die voorzien is van de 440 pk / 2300 Nm sterke 13 liter XPI motor. Hiermee voldoet het voertuig aan Euro 5 norm zonder gebruik te maken van AdBlue.

Honderdste Scania van Rouwmaat is een XPI

Het voertuig is voorzien van een 20 tons HTS kabelsysteem om containers af te zetten. Het 6×2*4 chassis combineert een 9 tons bladgeveerde vooras met een 19 tons luchtgeveerd achterasstel. Dankzij de hefbare en gestuurde naloopas kan de truck op de kleinste oppervlakten moeiteloos manoeuvreren.

De Rouwmaat Groep heeft bewust voor de XPI-motor gekozen. De belangrijkste reden daarvoor is dat het bedrijf geen gebruik wil maken van AdBlue. Ook zijn alle voertuigen voorzien van de Scania Retarder en Scania Opticruise. Dit computergestuurde schakelsysteem verhoogt niet alleen het rijgemak voor de chauffeur, maar heeft ook een lager brandstofverbruik tot gevolg.

Meer dan een halve eeuw geleden legde Herman Rouwmaat de basis voor de Rouwmaat Groep en 50 jaar geleden verscheen de eerste Scania in het wagenpark. Dit was een Scania L51 met een 100 pk sterke motor.

De Rouwmaat Groep is gevestigd in Groenlo, Hengelo, Dinxperlo, Zutphen, Ulft, Losser en in Bocholt (Dld.) Het bedrijf heeft vijf verschillende divisies: Advies en Bodem, Beton, Mortels & Vloerspecies, Grond, Weg- & Waterbouw, Recycling en Transport. De huidige directie wordt gevormd door Hans en Jos Rouwmaat, de zonen van de grondlegger van het bedrijf.

Foto (v.l.n.r.): Hans Rouwmaat, Dries Zwienenberg (regiodirecteur Scania), Jos Rouwmaat en Geertjan te Poele (account manager Scania).

Reageer op dit artikel