nieuws

Groot transport bij Haitsma Beton

Geen categorie

Haitsma Beton uit Kootstertille leverde deze week de pijlers en liggers voor een brug die de dam naar de veerboot bij Lexkesveer bij Wageningen gaat vervangen. Het gaat om enorme gebogen pijlers van 60 ton, 9 meter hoog en 8 meter breed.

Groot transport bij Haitsma Beton

De bouw van de brug maakt onderdeel uit van een design & constructproject dat door Ballast Nedam Infra Midden wordt uitgevoerd.

De brug aan de zuidelijke oever van de Rijn wordt 250 meter lang, opgebouwd uit twee landhoofden, negen paar pijlers en tien velden met tachtig kokerliggers van 25 meter waarvan twintig met een afgeschuinde onderzijde.

De brug is nodig, omdat de Rijn meer ruimte moet krijgen om toekomstig hemelwater (maximaal 16.000 kubieke meter per seconde) te kunnen afvoeren. Er ligt nu nog een dam naar de veerboot. Het grootste deel daarvan wordt vervangen door de brug. Die is naar in de loop van dit jaar gereed.

De productie en het vervoer van de betonnen onderdelen door Haisma Beton is geen geringe opdracht: na de stort moeten de pijlers worden ontkist, gekanteld, op trucks geladen, op locatie gelost, rechtop gezet en gemonteerd.

Bron: WaldNet

Reageer op dit artikel