nieuws

Gigantische hijsklus voor Mammoet Liebherr 1200 tonners

Geen categorie

Bij een hijsklus in Cuxhaven, een havenstad aan de Noordzee in de Duitse deelstaat Nedersaksen, heeft Mammoet recent twee Liebherr 1200 tonners, type LTM 11200-9.1 ingezet. Deze hijskranen moesten de constructie van een portaalkraan met een totaal gewicht van 1000 ton in vijf hijsklussen overeind zetten.

Gigantische hijsklus voor Mammoet Liebherr 1200 tonners

Het meest uitdagende was het laden vanaf een schip van de machinekamer van de nieuwe portaalkraan: gewicht 155 ton, 30 x 6 x 6 meter in afmeting, bij een hefhoogte van meer dan 50 meter.

Één van de 1200 tonners werd hiervoor door Mammoet uitgerust met een hoofdgiek van 50 meter en een jib van 30 meter. De tweede Liebherr werkte met een 100 meter telescoopgiek. De zwaarste lasten waren echter de brugdelen van de portaalkraan met een afmeting van 70 x 5 meter en een gewicht van 250 ton.

De nieuwe portaalkraan gaat dienst doen voor het Steel Constructions GmbH die in de buurt van Cuxhaven funderingssystemen voor off shore windparken produceert. Deze kunnen 490 ton wegen en moeten in één keer op een schip geplaatst worden. De capaciteit van de portaalkraan is 600 ton.

Reageer op dit artikel