nieuws

‘Betrek omwonenden meer bij Noord-Zuidlijn’

Geen categorie

De gemeente Amsterdam moet omwonenden en ondernemers meer betrekken bij de bouw van de Noord-Zuidlijn. De hoofdstad moet ze precies inlichten over de mogelijke overlast die de aanleg van de nieuwe metrolijn met zich meebrengt. Ook moeten ze te horen krijgen wat voor calamiteiten er kunnen optreden.

‘Betrek omwonenden meer bij Noord-Zuidlijn’

Dat stelt de commissie-Veerman in een tussenrapportage over het megaproject. De leden onderzoeken hoe het verder moet met de bouw van de Noord-Zuidlijn, die kampt met tal van problemen. De commissie, die onder leiding staat van oud-minister van Landbouw Cees Veerman, benadrukt dat de tussenrapportage niks zegt over de uiteindelijke conclusies.

Verder stelt de commissie dat de veiligheid in de stations Ceintuurbaan en Rokin beter moet. In het eerste geval moet er een hogere luchtdruk komen om lekkages te voorkomen. In het tweede station moeten betonnen balken komen ter ondersteuning van de diepwanden.

Het college van burgemeester en wethouders zegt de aanbevelingen van de commissie over te nemen. De luchtdruk in station Ceintuurbaan is al verhoogd, in Rokin komen betonnen balken. Ook zal de gemeente omwonenden en ondernemers goed gaan informeren.

De aanleg van de Noord-Zuidlijn kampte de afgelopen jaren met tal van tegenslagen. De kosten liepen op en de werkzaamheden duren veel langer dan gepland. Ook verzakten enkele gebouwen, waardoor bewoners hun huis uit moesten.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel