nieuws

Winter lichtpunt voor kiepauto’s

Geen categorie

Het winterweer vormde dit jaar een lichtpunt voor kiepautobedrijven. Hun voertuigen werden vaak ingezet voor het strooien van zout om gladheid te bestrijden.

Winter lichtpunt voor kiepauto’s

Zo is op de rijkswegen in Friesland tot nu toe al zestig keer gestrooid, terwijl een gemiddelde winter zo’n twintig tot dertig strooibeurten kent. Dat bevestigde een woordvoerder van de brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) zondag.

Los van het extra werk dat de winter opleverde, merken ook kiepautobedrijven de economische teruggang. In de afgelopen maanden is het vervoer met kiepauto’s met tientallen procenten afgenomen. Kiepauto’s hebben een bak die omhoog kan, zodat de lading (bijvoorbeeld zout, zand, en aardappelen) eruit kan glijden. Bij TLN zijn meer dan vijfhonderd bedrijven aangesloten waar diverse opdrachtgevers terechtkunnen voor de huur van kiepauto’s met chauffeur. Naast Rijkswaterstaat zijn bouwbedrijven, agrarische bedrijven en provincies klanten.

Reageer op dit artikel