nieuws

VAR neemt Powerscreen Warrior 1400 in gebruik

Geen categorie

VAR BV te het Gelderse Wilp is sinds kort de bezitter van een Powerscreen Warrior 1400 rupsmobiele zeefinstallatie.

VAR neemt Powerscreen Warrior 1400 in gebruik

Na diverse malen een Powerscreen Warrior ingehuurd te hebben, besloot VAR over te gaan tot aankoop van de Warrior 1400 bij Powerscreen importeur Marijs Recyclingtechniek in Mariënberg.

VAR BV is een innovatief denkende en werkende organisatie die zich primair richt op het omzetten van afval in grondstoffen, brandstoffen en andere bruikbare producten.
Het ultieme doel van de VAR BV is activiteiten te stimuleren van het hergebruik van materialen.

De Powerscreen Warrior 1400 wordt ingezet bij de verwerking van mineraal afval, zoals verontreinigde grond, afval van vervuilde locaties, baksteen/beton/asfaltpuin en niet-recyclebaar afval.

De in Ierland geproduceerde Powerscreen is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 3500 millimeter en is 1500 millimeter breed. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12 millimeter, waardoor de zeef erg ‘agressief ‘ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het mogelijk om zelfs klei en zeer natte grond te zeven.

De nieuwe geleverde Warrior is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox, zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger.

De Powerscreen Warrior 1400 is voorzien van een infrarood afstandsbediening waarmee onder andere de voeding van de zeef kan worden geregeld. Aan beide zijden van de afvoerband van de overkorrel is een sorteerbordes gemonteerd zodat aan deze band met de hand uitgesorteerd kan worden. Om de sortering goed te kunnen uitvoeren zijn alle transportbanden voorzien van regelbare snelheden, zodat deze kunnen worden afgesteld op de juiste sorteersnelheid.

Reageer op dit artikel