nieuws

Trailerfabrikant Groenewegen failliet

Geen categorie

Vrachtwagentrailerbouwer Groenewegen uit Etten-Leur is failliet, zeventig werknemers van het bedrijf staan op straat. Het bij de rechtbank in Breda aangevraagde faillisement geldt alleen voor de fabriek waar tot voor kort opleggers en aanhangers werden gebouwd. De vijf werkplaatsen van Groenewegen, waar trailers worden onderhouden en gerepareerd, blijven buiten het faillisement.

Trailerfabrikant Groenewegen failliet

Zij draaien, in tegenstelling tot de fabriek, nog wel met winst. Bij deze vestigingen, waarvan er één ook in Etten-Leur staat, werken in totaal nog eens 130 mensen.

Door de economische crisis is de vraag naar nieuwe trailers de afgelopen maanden met 80% afgenomen. Eerdere werktijdverkortingen en verregaande bezuinigingen om de kosten te drukken, mochten niet baten.

Curator Van Logtestijn van het Bredase advocatenkantoor Rassers, die gisteren overleg met de bankeen voerde, kan nog niet zeggen wat de gevolgen van het faillisement voor de werkplaatsen zijn. Uiterlijk begin volgende week moet daar meer duidelijkheid over zijn. Ook over de mogelijkheden voor een eventuele doorstart.

De directie van Groenewegen was de hele dag niet voor commentaar bereikbaar.

Bron: BN / De Stem

Reageer op dit artikel