nieuws

Sloopbedrijf Sturm en Dekker in zwaar weer

Geen categorie

Het Oostkapelse sloopbedrijf Sturm en Dekker heeft zwaar te lijden onder de crisis. De omzet is de laatste maanden met ruim dertig procent gedaald. Het bedrijf heeft werktijdverkorting aangevraagd voor een deel van het personeel.

Sloopbedrijf Sturm en Dekker in zwaar weer

Directeur André Verheijke bevestigt in dagblad De Gelderlander dat de aanvraag eind vorige week is ingediend. “We hopen nog steeds dat we die werktijdverkorting niet nodig zullen hebben en dat we het op andere manieren kunnen oplossen. Maar als vangnet is het wel nodig.”

Bij Sturm en Dekker – dat ook vestigingen heeft in Middelburg en Goes – werken ongeveer 45 mensen. Voor eenderde van hen is werktijdverkorting mogelijk nodig, zegt Verheijke. Het gaat dan met name om mensen die voor aluminiumsmelter Zalco in Vlissingen-Oost werken, voor vrachtwagenchauffeurs en kraanmachinisten en voor kantoorpersoneel.

In het sloopwerk en de asbestsanering blijft de werkvoorraad nog ‘redelijk op niveau’. De eerste klap kreeg Sturm en Dekker tien dagen voor de viering van het 50-jarig bestaan, in november vorig jaar. Verheijke: “Toen schroefde Zalco de productie met de helft terug. Wij zijn afhankelijk van hun productie. Als die afneemt, hebben wij minder sloopwerk en afvalverwerking.”

Die afhankelijkheid wreekt zich inmiddels ook in het sloopwerk in de bouwsector. Woningcorporaties, gemeenten en projectontwikkelaars hebben hun mooie plannen in de ijskast gezet en daardoor heeft Sturm en Dekker ook minder werk.

Het bedrijf heeft geprobeerd de eerste omzet- en opdrachtverliezen op te vangen door personeel extra vrije dagen op te laten nemen. Verheijke: “Maar daar vangen we het niet meer mee op. De problemen laten zich nu aanzien als structureel. De situatie is zorgelijk.”

Overheden proberen wegen eerder te laten aanleggen om de crisis te bestrijden. Sturm en Dekker levert puin voor de fundering van wegen. “Dus dat is mooi voor ons”, merkt Verheijke op. “Behalve als we nergens kunnen slopen, want dan hebben we ook geen puin om te leveren.”

Bron: De Gelderlander

Reageer op dit artikel