nieuws

Primeurs op de Intrak Kubota show

Geen categorie

De onlangs gelanceerde Kubota U 17-3 binnendraaier en de Rotop stobbenboor voor minigravers vanaf 1.5 ton, waren de twee primeurs op de onlangs gehouden Intrak Kubota grondverzet opstapdagen.

Primeurs op de Intrak Kubota show

De Kubota U 17-3 heeft een gewicht van 1.65 ton en vervangt het U 15-3 model. Deze nieuwe binnendraaier valt binnen de 990 kilogram U 10-3 en de 2.1 ton wegende U 20-3 modellen. Aangedreven wordt deze U-17 door dezelfde Kubota motor die in de populaire KX 41-3 wordt gemonteerd. De U 17-3 genereert een kracht van 15.2 kN, heeft een maximaal bereik van 3,9 meter en een maximale graafdiepte van 2,3 meter.

De U 17-3 werd tijdens de Intrak Kubota show getoond met een andere primeur: de Rotop stobbenboor van de firma Bijl Groentechniek. Deze stobbenboor is nu de kleinste uitvoering uit het programma en geschikt voor minigravers vanaf 1,5 ton. Rotor en Rotop stobbenboren zijn sneller dan andere methoden, hebben lagere onderhoudskosten dan andere systemen en veroorzaken geen rondspattende stukken in het gebruik.

Limpens en Bruls
Intrak leverde tijdens haar opstapdagen officieel twee Rotop combinaties af. Hoveniersbedrijf Limpens uit Hulsberg vindt het innovatieve systeem een prachtige uitkomst voor haar werkzaamheden op onder andere begraafplaatsen, waar de kleine afmetingen en geen rondspattende stukken duidelijk de voorkeur heeft ten opzichte van de andere traditionele stobbenfrezen.
Hoveniersbedrijf Bruls uit Heerlen vindt de snelheid van stobbenfrezen in combinatie met de lage onderhoudskosten de belangrijkste redenen om voor Rotop te kiezen.

Foto: Kubota U 17-3 met Rotop stobbenboor

Reageer op dit artikel