nieuws

Nieuwe WG 35 E nu ook in ‘highlift’ uivoering

Geen categorie

Via dealer Jaap Tempel BV heeft Werklust Holland een speciaal aangepaste Werklust WG 35 E geleverd op de Sita locatie in Emmen.

Nieuwe WG 35 E nu ook in ‘highlift’ uivoering

Afvalverwerking lijkt vrij eenvoudig, maar het vereist echter de juiste combinatie van uitvoering van het werk en van de beschikbare machines.

Om de afvalverwerking efficiënt en veilig te kunnen uitvoeren, koos Sita voor de WG 35 E hig lift van Werklust: een compacte machine met een groot vermogen en uitstekend zicht rondom.

De hogere uitstorthoogte is net de halve meter extra hoogte die goed van pas komt bij het beladen van de containers en silo’s. Ook is het werken met de highlift uitvoering veiliger omdat er een grotere reikwijdte ontstaat waardoor minder afval terugvalt richting cabine.

Naast de standaard opties zoals snelwisselaar, lastcompensator en airco is de Werklust van Sita uitgerust met speciale aanpassingen die zijn afgestemd op de recycling werkzaamheden: speciaal beschermende L5 banden, Broair overdruksysteem, Tehag roetfilter, omkeerventilator, achteruitrijcamera, rolloos weegsysteem, Xenon verlichting, achteruitrijsignalering, joystickbesturing en centrale smeersysteem.

De Werklust WG 35 E is geleverd inclusief een full-service onderhouds contract en wordt onderhouden door Jaap Tempel BV in Middelbert.

(Lees verder onder de illustratie)

Technische gegevens ‘highlift ‘uitvoering:

• De penhoogte gaat van 4070 millimeter (standaard) naar 4364 millimeter (highlift), dus 296 millimeter hoger
• Het uitstortbereik bij volledig geheven hefarm met standaardbak, gaat van 1095 naar 1323 millimeter
• De kiplast vermindert met 10%
• De uitbreekkracht van de kipcilinders blijft ongewijzigd.

Reageer op dit artikel