nieuws

Miljoenen extra voor reparatie wegen Noord-Nederland

Geen categorie

Rijkswaterstaat moet twee jaar eerder dan gedacht door vorst beschadigde rijkswegen in Groningen en Drenthe aanpakken. Tientallen kilometers asfalt moeten voor miljoenen euro’s worden vervangen. Hinder voor de automobilist is onvermijdelijk.

Miljoenen extra voor reparatie wegen Noord-Nederland
DELFT – Wegwerkers zijn zondag op de A13 bezig met de aanleg van een spitsstrook. Rijkswaterstaat sluit in juli een deel van de A13 richting Den Haag twee weekeinden af om een spitsstrook aan te leggen en onderhoud te plegen. Weggebruikers die deze zomer de weg op gaan, moeten rekening houden met veel vertraging. Rijkswaterstaat […]

De vorstschade dit jaar aan rijkswegen is in Groningen en Drenthe vele malen groter dan voorgaande jaren. Daardoor ging het asfalt sneller kapot – met gaten en scheuren in het wegdek tot gevolg – dan verwacht. Halsoverkop heeft Rijkswaterstaat een plan gemaakt om nog voor de bouwvak stukken wegdek op de trajecten Marum-Frieschepalen (A7); Heiligerlee-Winschoten (A7); De Wijk-Hoogeveen (A28) en de N33 ter hoogte van Veendam aan te pakken. In totaal 21 kilometer. De kosten bedragen zes miljoen euro.

Na de bouwvak start een tweede reparatieronde. Dan worden ook andere rijkswegen zoals de A37 (traject Hoogeveen-Oosterhesselen) voor meerdere miljoenen euro’s aangepakt. Ook dan gaat het om tientallen kilometers. “De wegen in Groningen, Drenthe en Friesland zijn door de vorst het zwaarst beschadigd van heel Nederland”, zegt hoofd wegendistrict Groningen/Drenthe Kees Tilma. Verwacht wordt dat de tweede ronde duurder uitvalt dan de eerste reparatieronde.

De uitvoering van het meeste werk vindt in de weekenden en ’s nachts plaats. Soms worden de wegen helemaal afgesloten. De automobilist zal dit zeker merken, zegt Tilma. Hij zegt dat Rijkswaterstaat er alles aan zal doen om het verkeer – bijvoorbeeld met omleidingen – goed door te laten stromen. Rijkswaterstaat Noord-Nederland wil voor de volgende winter alle kapotte wegen gerepareerd hebben.

Foto: ANP / Robert Vos – Bron: Dagblad v/h Noorden

Reageer op dit artikel