nieuws

Liebherr LTM 1250-6.1 aan het werk in Dubai

Geen categorie

Bouwmachine verhuurbedrijf Al Faris Equipment Rentals aan het werk bij het Jumeriah Lake Towers station, onderdeel van de nieuwe metro van Dubai. Het bedrijf heeft daar twee Liebherr 250 ton mobiele telescoopkranen ingezet om een 140 ton wegend constructieonderdeel met een lengte van 32 meter, dat straks deel uitmaakt van een voetgangersloopbrug, op z’n plek te tillen.

Liebherr LTM 1250-6.1 aan het werk in Dubai

De Liebherr LTM 1250-6.1 – uitgerust met een 15,50 – 72 meter lange telescoopgiek, met een hefvermogen van 250 ton op drie meter afstand – is vast onderdeel van de machinevloot van Al Faris Equipment Rentals, één van de grootste verhuurbedrijven in het Midden-Oosten, met meer dan 250 mobiele kranen, waaronder 130 Liebherr modellen.
Het bedrijf werd in 1992 in Dubai opgericht en heeft als primaire doelstelling de verhuur van hijs- en transportmaterieel ten behoeve van de olie- en gasindustrie, raffinaderijen, elektriciteitscentrales en de bouwsector.

Ondanks de economische crisis, die ook Dubai hard treft, heef Al Faris in het begin van dit jaar zijn machinepark uitgebreid met 22 nieuwe Liebherr kranen en heeft het bedrijf er nog eens 14 andere ‘Liebherrn’ in bestelling, waaronder één van de grootste mobiele kranen in de wereld, een Liebherr LTM 11200-9.1, met een capaciteit van 1200 ton.

(Lees verder onder de foto)

Dubai Metro
Dubai Metro wordt een van de meest geavanceerde stedelijke spoorwegsystemen in de wereld, en ’s werelds langste volautomatische spoorwegsysteem. Eenmaal volledig operationeel zal de metro dagelijks gemiddeld 1,2 miljoen passagiers vervoeren, hetzij zo’n 355 miljoen reizigers per jaar.
Hoofdaannemer van het Dubai Metro project is Mitsubishi Heavy Industries die de werken uitvoert in een joint venture met Mitsubishi Corporation, Obayashi Corporation, Kajima Corporation en Yapi Merkezi.

Bron: Construction Week

Reageer op dit artikel