nieuws

Diederen kiest milieubewust voor nieuwe Scania EEV

Geen categorie

Na ruim tien jaar trouwe dienst heeft Diederen Hout- en Bouwmaterialen uit Schinnen wederom voor Scania gekozen.

Diederen kiest milieubewust voor nieuwe Scania EEV

De nieuwe Scania is voorzien van een 280 pk sterke EEV (Enhanced Environmentally friendly Vehicle) motor. Deze voldoet aan de strenge EEV milieunorm zonder toevoeging van AdBlue. EEV gaat nog een stap verder dan de Euro 5 milieunorm, die later dit jaar van kracht wordt.

De truck is voorzien van een CP16 dagcabine, die de chauffeur en bijrijders veel comfort biedt. Dit komt onder meer door de extra ruimte tussen de stoelen onderling en de achterwand en de comfortabele lage instap. De negen liter vijf cilindermotor werkt met Scania’s gepatenteerde XPI technologie in combinatie met EGR, waarbij de brandstof onder zeer hoge druk wordt ingespoten. Hierbij wordt een koppel bereikt van 1.400 NM tussen 1.000 en 1.350 omwentelingen/minuut en hoeft er geen AdBlue te worden toegevoegd.

Diederen Hout- en Bouwmaterialen is in 1928 begonnen als houthandel. In de jaren zestig zijn de activiteiten uitgebreid met bouwmaterialen. De klantenkring bestaat vooral uit aannemers, ZZP’ers, installatiebedrijven en particulieren. De heer Ruijters, directeur-eigenaar en derde generatie binnen Diederen, neemt bewust zijn verantwoordelijkheid op het gebied van milieu. “Met deze Scania EEV motor voldoen we aan de strengst mogelijke milieueisen en kunnen we de komende jaren zonder beperkingen van milieuconvenanten onze klanten bedienen binnen stedelijke gebieden”.

De nieuwe truck is afgeleverd door en in onderhoud bij Scania servicesteunpunt Habets Truck te Nuth en zal worden ingezet voor distributiewerk in geheel Zuid-Limburg.

Foto: De heer Franck Ruijters (l.), directeur-eigenaar van Diederen Hout- en Bouwmaterialen ontvangt de sleutels van de Scania P280 EEV Euro 5 van Scania Account manager Paul Maas (r).

Nadere informatie: www.scania.nl.

Reageer op dit artikel