nieuws

Daimler Trucks opent nieuwe fabriek in Mexico

Geen categorie

Daimler Trucks North America LLC (DTNA) heeft in aanwezigheid van de Mexicaanse President Calderon een nieuwe fabriek geopend in Saltillo in de Noord-Mexicaanse staat Coahuila. De fabriek zal naar verwachting 1.400 directe en 200 indirecte arbeidsplaatsen scheppen en tevens werk bieden aan 1.000 mensen in de lokale toeleveringsindustrie. Met de investering was een bedrag van 300 miljoen US dollar gemoeid.

Daimler Trucks opent nieuwe fabriek in Mexico

De fabriek is binnen de geplande termijn en het vastgestelde budget gebouwd. Op het ruim 120.000 vierkante meter bebouwde terrein in Saltillo zijn behalve de fabriek ook een logistiek centrum, een kantoorgebouw en een trainingscentrum gehuisvest.

Daimler Trucks koos voor de locatie omwille van logistieke voordelen, zoals de nabijheid van grondstofbronnen, toeleveranciers en klanten, alsmede de gunstige aansluitingen op het wegen- en spoorwegnetwerk.

Het bedrijf zal er het nieuwe vlaggenschip van Freightliner, de zware truck Cascadia, gaan produceren. In Saltillo kunnen jaarlijks tot 30.000 Cascadia trucks van de band lopen.

(Lees verder onder de foto)

Voorbeeldfunctie
Saltillo zal op het gebied van efficiency in het productieproces wereldwijd een voorbeeldrol vervullen voor de fabrieken van Daimler Trucks. Met deze slanke productievorm wordt bovendien een hoog kwaliteitsniveau bereikt.
De efficiency- en kwaliteitsnormen zijn gebaseerd op het Truck Operating System (TOS) van Daimler Trucks. Met dit onderdeel van het wereldwijd ingevoerde managementsysteem ‘Global Excellence Program’ van Daimler Trucks wordt een uiterst slanke organisatie van de fabriek gerealiseerd. De fabriek in Saltillo werkt volgens de meest geavanceerde ‘lean manufacturing’ processen die in de vrachtwagenfabricage worden toegepast, waarbij kwaliteit en efficiency hand in hand gaan.

Milieunormen
De fabriek in Saltillo voldoet aan hoge milieunormen. Meer dan 90% van alle reststoffen en afvalproducten uit het productieproces worden gerecycled. Er wordt voor het interne vervoer uitsluitend gebruik gemaakt van elektrisch aangedreven transportmiddelen. Energiebesparende ramen met zonnepanelen en een eigen waterbehandelingsinstallatie onderstrepen de hoge eisen die de fabriek aan de bescherming van het milieu stelt.

Reageer op dit artikel