nieuws

Atlas Copco laat oude pand veilig en milieukundig slopen

Geen categorie

Atlas Copco Nederland heeft vorige maand in Zwijndrecht een nieuw pand betrokken, pal naast het voormalige hoofdkantoor. Het oude kantoorpand moet plaatsmaken voor een tuin en parkeerplaatsen.

Atlas Copco laat oude pand veilig en milieukundig slopen

Natuurlijk ligt het voor de hand om bij de sloop van het 2112 vierkante meter grote pand gebruik te maken van Atlas Copco sloopwerktuigen. A. Mol Sloopwerken uit Vlaardingen is als aannemer verantwoordelijk voor het karwei. Ingezet worden onder meer een geruisarme multifunctionele grijper, een sloopschaar, een sloopvergruizer en een hydraulische sloophamer.

Het betonnen skelet met wapeningsstaal wordt afgebroken met behulp van de universele schrootschaar CC 2500 U en de sloopvergruizer BP 2100. De vloerplaten en de fundering van het gebouw worden weggehakt met een HB 2200 hydraulische sloophamer met maximaal 4780 Joules slagenergie. Standaard is de HB sloophamer voorzien van autocontrol, energieterugwinning, AutoStart en AutoStop, een Contilube II smeersysteem, ‘vibro silenced’ en ‘power adapt’.

Met behulp van de Atlas Copco sloopwerktuigen verwacht A. Mol Sloopwerken uiteindelijk bij dit project in Zwijndrecht zo’n 1900 ton puin af te voeren naar puinverwerkingsinstallaties in de regio, alsmede 40 ton B-hout, 28 ton gemengd bouw- en sloopafval, 9 ton bitumineuze dakbedekkingsmaterialen en ongeveer 20 tot 30 ton staal.

Reageer op dit artikel