nieuws

Volkswagen legt productie vijf dagen stil

Geen categorie

Het Duitse autoconcern Volkswagen heeft vanaf vandaag de productie voor vijf dagen onderbroken wegens de crisis op de markt. Het is voor het eerst in 25 jaar dat VW in meerdere fabrieken werktijdverkorting invoert.

Volkswagen legt productie vijf dagen stil

Ongeveer 61.000 van de 91.000 werknemers in de Duitse fabrieken van VW worden geraakt door de maatregel.

De grootste autofabrikant van Europa legt het werk in zijn belangrijkste fabriek in Wolfsburg stil, net als bij de locaties in Emden, Zwickau, Hannover en Dresden. De productie wordt volgende week maandag weer hervat. De afdelingen voor onderzoek en ontwikkeling en enkele andere activiteiten blijven wel doordraaien. Ook bij de Hongaarse fabriek van VW-dochter Audi worden de banden deze week stilgelegd.

Net als andere autoproducenten kampt VW door de economische crisis met een sterk teruglopende verkoop. VW verwacht voor dit jaar een verkoopdaling van 10%. Door de productie tijdelijk te onderbreken, wil VW overcapaciteit tegengaan. Eerder voerden ook Opel, Daimler en BMW productiebeperkingen door.

Reageer op dit artikel